VÅR UNIKE STYRKE

Vi kombinerer mange års kunnskap og erfaring innen varme klær og norsk klima med ekspertise om peruansk alpakkafiber.

Alpakkasokker som ikke strammer

Varme sokker for dame og herre

1 av 4

Sammenleggbart innhold

Hvem er vi?

Natur Alpakka er en norsk familiebedrift fra Meråker som ble opprettet i 2005 med en visjon om å forsyne det nordiske markedet med helårs alpakka produkter av høy kvalitet. Vi har både norsk og peruansk opphav, og kombinerer kunnskapen, erfaringen og ekspertisen vi har om nordisk skiftende klima og peruansk alpakkafiber. 

Vår lidenskap for kvalitet og forbedring gjør at vi kontinuerlig jobber med å forbedre kvaliteten på hvert eneste produkt. Dette oppnår vi gjennom utvikling av ny produksjonsteknologi og løpende opplæring for våre medarbeidere.  Vi regner våre produkter for å være blant de beste i markedet i dag. Natur Alpakka stiller etiske krav til våre leverandører, produsenter og egen fabrikk for å fremme god sosial sikkerhet og rettferdig handel. ​ 
I de senere årene har vi også tatt steget og begynt å produsere mye av våre varer selv i vår egen fabrikk i Perú. Dette har gitt oss en utrolig givende opplevelse. Gjennom denne tilnærmingen har vi full kontroll over hver fase av produksjonen, fra begynnelse til slutt. Dette sikrer at hvert eneste produkt blir skapt i tråd med våre verdier. 
- Team Natur Alpakka

Fordeler med Alpakka

Egenskapene som gjør alpakka til naturens smarteste fiber!

Først og fremst, mange sier alpakkaull, men det er egentlig alpakkafiber som rett og slett er alpakkaens hår. Alpakkahår er hule fibre som er svært tynne og naturlig glatte, som gjør det supermykt og lett. Samtidig isolerer det for varme og kulde. 

Liten fun-fact: Alpakkafiber og isbjørnpels har samme evne til å isolere i våt tilstand. 

 • Varmt: Alpakkafiber 3 ganger varmere enn saueull. 
 • Vannavstøtende: Alpakkafiber er naturlig vannavvisende og transporterer bort fuktighet, noe som holder brukeren varm og tørr.
 • Luktbestandig: Alpakkafiber inneholder svovel og er naturlig selvrensende.
 • Allergivennlig: Alpakkafiber inneholder ikke lanolin som binder til seg støv og bakterier. Det egner seg derfor supert til babyklær og plagg til allergikere.
 • Luksuriøst fiber: Naturlig glatt og mykt som både ser og føles fantastisk. 
 • Lett: Alpakkaplagg er lettere, samtidig solid og sterk. 
 • Miljø- og dyrevennlig: Alpakkafiber blir klippet på samme måte som sau. I tillegg er behandling av alpakkafiber ikke-forurensende. Det er ingen skadelige oljer som må fjernes fra fiberne. 
  • Alpakka er 100% naturlig fiber.

På grunn av isolasjonsevnen egner alpakka seg ekstra godt til de som har reumatiske plager og leddgikt, og for dem som sitter mye stille, fryser lett eller er mye ute.

Alle våre sokker passer perfekt for de med nedsatt blodsirkulasjon, muskel- og leddplager. 

  Vask og vedlikehold

  Slik tar du best vare på plaggene dine 

  • Plaggene våre inneholder svovel som har selvrensende egenskaper, derfor bør du alltid prøve å lufte plagget først. Ofte forsvinner vond lukt raskt når alpakkaplagget får henge fritt i frisk luft, så kanskje er det ikke nødvendig med en vask likevel. Et plagg som vaskes litt sjeldnere, holder seg pent lenger. 

  • Flekker kan med fordel behandles direkte, uten å vaske hele plagget. Klem forsiktig med en fuktig klut. Ikke gni, da garnet tover lett. 

  • Om plagget trenger å bli vasket, skal det vaskes etter den mest skånsomme metoden. Om vaskemaskinen din har ullvugge anbefaler vi deg å bruke det, om ikke så er håndvask den beste metoden. Bruk alltid et spesialvaskemiddel eller vanlig hår-shampoo. Bruk aldri skyllemiddel. 

  • Plagget skal tørkes flatt.