Sammenleggbart innhold

Hvem er vi?

Nyskapende. Høy kvalitet. Naturlig

Natur Alpakka ble opprettet i 2005 med formål å forsyne det nordiske markedet med helårs produkter av høy kvalitet. Vårt firma forsøker hele tiden å forbedre kvaliteten på hvert produkt ved utvikling av ny produksjonsteknikk og løpende opplæring av våre medarbeidere.

Vi regner våre produkter for å være blant de beste i markedet i dag. Natur Alpakka stiller etiske krav til leverandør, produsenter og egen fabrikk for å fremme god sosial sikkerhet og rettferdig handel. ​

 

«Natur Alpakka» er merke på de varene vi i Natur Alpakka Meråker AS designer, utvikler og produserer hos lokale leverandører og egen fabrikk i Perú. Produsenter og leverandører varierer fra både ledende fabrikker og enkle foretak og håndverkere. Her er direkte og jevnlig kommunikasjon med produsenten veldig viktig for oss. Slik vil sluttproduktet kunne bli et godt og egnet produkt for norsk/skandinavisk marked. Vi har de siste årene produsert mye selv i egen fabrikk i Peru. Dette er noe vi synes er super gøy. Vi har da full kontroll fra starten av produksjonen til slutten av produksjonen, noe som sikrer at alt blir gjort etter vår bedrifts verdier. 

- Natur Alpakka 

Fordeler med Alpakka

FAKTA OG FORDELER

  • Alpakka er ikke ull, men hår

  • Alpakkahår er hule fibre og isolerer både for varme og kulde 

  • Alpakka- og isbjørnpels har samme evne til å isolere i våt tilstand 

  • Alpakkafibre er naturlig glatte,  svært myke og lett 

  • Alpakkafiber inneholder svovel og er naturlig selvrensende 

  • Alpakka er et allergivennlig luksuriøs fiber som egner seg supert til babyklær og plagg til allergikere

  • Alpakkafibrene inneholder ikke lanolin som binder til seg støv og bakterier

  • På grunn av isolasjonsevnen egner alpakka seg ekstra godt til de som har reumatiske plager og leddgikt, og for dem som sitter mye stille, fryser lett eller er mye ute

  • Sokkene våre: Spesielt egnet for alle med nedsatt blodsirkulasjon, muskel- og leddplager

 

Vask og vedlikehold

GREIT Å VITE

Plaggene våre inneholder svovel som har selvrensende egenskaper, derfor bør du alltid prøve å lufte plagget først. Ofte forsvinner vond lukt raskt når alpakkaplagget får henge fritt i frisk luft, så kanskje er det ikke nødvendig med en vask likevel. Et plagg som vaskes litt sjeldnere, holder seg pent lenger. 

Flekker kan med fordel behandles direkte, uten å vaske hele plagget. Klem forsiktig med en fuktig klut. Ikke gni, da garnet tover lett. 

Om plagget trenger å bli vasket, skal det vaskes etter den mest skånsomme metoden. Om vaskemaskinen din har ullvugge anbefaler vi deg å bruke det, om ikke så er håndvask den beste metoden. Bruk alltid et spesialvaskemiddel eller vanlig hår-shampoo. Bruk aldri skyllemiddel. 

Plagget skal tørkes flatt. 

Sokker som ikke strammer

1 av 4